4

HJEMMELAGET MARSHMALLOWS

Innlegget er skrevet 10.04.2013


Hei og hopp! 

I dag tenkte jeg å dele oppskrift på hjemmelaget marshmallows med dere! Det er ganske enkelt, kjapt, mye bedre enn de i butikk, meeen også veldig grisete å lage! Hehe! 


I helgen som var, lagde vi hjerte marshmallows dyppet i sjokolade og tutti frutti strøssel. Vi hadde de som pynt på kaken, så derfor står de på sugerør. Her kommer oppskriften...

Du trenger:

1. 1dl vann
2. 2ss Gelatinpulver
3. 450g sukker
4.1dl lys sirup
5. 1dl vann
6. Konditorfarge etter ønske
7. Melis til å vende marshmallowsene i. 

(Vi halverte oppskriften)



Pynt:

1. Sjokolade
2. Strøssel etter ønske
3. Sugerør



Slik gjør du:

1. Bland vann og gelatinpulver i en bolle, la det stå mens sukkerblandingen lages.
2. Hell sukker, sirup og vann i en kasserolle og la blandingen langsomt koke opp uner omrøring.
3. Kok sukkerblandingen ved svak varme til sukkeret er oppløst.  
4. Skru deretter opp varmen og kok til sukkerblandingen når 130grader. Det er viktig at temperaturen når helt opp til 130grader (maks 140) for at marshmallowsene skal få den riktige konsistensen. 
5. Pisk gelatinblandingen på medium hastighet med en mikser, så blandingen skilles i små klumper. (Klumpene løses opp når den varme sukkerblandingen tilsettes). 
6. Tilsett sukkerblandingen i en tynn stråle. Stråen skal helles ned i blandingen uten å komme nær vispen, for å unngå tynne karamelltråder i det ferdige resultatet. 
7. Fortsett med å piske blandingen på medium hastighet i 8-10min, til konsistensen er litt som tyggegummi. Tilsett konditorfarge og pisk til fargen er jevn.
8. Hell massen over i en form kledd med silt melis. La stå en stund, helst til neste dag.

Pynt: 
1. Skjær marshmallowsen ut i ønsket former. Vi brukte et lite hjerte.
2. Vend bitene i melis.
3. Smelt sjokoladen og dypp marshmallows i. 
4. Dypp den sjokoladebelagte delen i ønsket strøssel. 
5. Om dere vil lage de slik som oss, setter dere de på sugerøret før de dyppes i sjokoladen.

 
Som sagt så er hjemmelaget marshmallows MYE bedre enn de du kjøper i butikk og litt ekstra stas og servere de, for eksempel som kakepynt. Dette ser jeg for meg hadde vært populært og servere i bursdag også!

Noen som fikk lyst til å prøve å lage? :)

Da får dere ha en fortsatt fin dag! Her i Trondheim er det suupert fint vær i dag og nå har jeg endelig fått følelsen av at våren er her! Tjoohei!! Snakkes!♥


Kommenter her






pearlshine
10.04.2013 kl.15:17
Det der er genialt! Ser kjempegodt ut :)




Susanne Hagen Skøld
10.04.2013 kl.15:45
Naaam!




MyCreativeDays
10.04.2013 kl.15:54
pearlshine: Ja, det er ikke så dumt og veldig godt! Tusen takk :)




MyCreativeDays
10.04.2013 kl.15:54
Susanne Hagen Skøld: :D












hits